Till Karlskogas startsida

Lärcentrum

Kvinna sitter och läser en bok

Information

Från och med 1 januari 2024 kommer Lärcentrum att vara lokaliserade i Vuxnas lärandes lokaler på Ekeby. Gatuadress: Gösta Berlings väg 20. På Vuxnas lärande kommer Lärcentrum att disponera två sändningssalar, sal E6 & sal E7, samt studieutrymmet i E-huset. Det kommer finnas tillgång till elevkök och på vardagarna finns det en kafeteria i A-huset. Öppettiderna på Lärcentrum Karlskoga kommer att vara måndag-torsdag klockan 7.30-16.30 och fredagar klockan 7.30-14.00.

Tentamen

Från och med 1 januari 2024 kommer Lärcentrum Karlskoga att enbart erbjuda tentamensmöjligheter till studerande inom distanslärarprogrammen som ges från Karlstad universitet. Tentamen kommer att ske i dom nya sändningsalarna på Lärcentrum eller i Vuxnas lärandes aula i F-huset på Gösta Berlings väg 20.

Är du kommuninvånare i Karlskoga och läser en eftergymnasial utbildning kan du besöka Nitus.se för att se vilka Lärcentrum som erbjuder tentamensmöjligheter.

Lärcentrum Karlskoga samarbete med Karlstads universitet

Lärcentrum Karlskoga har ett samarbete med Karlstads universitet, vilket innebär att vi har distansstudenter knutna till oss som studieort. Hos oss samlas studenterna tillsammans i studiegruppen för att följa seminarier och sändningar tillsammans. Vi har lokaler med sändningsutrustning, grupprum och utrustade kök med möjlighet att värma mat. 

Samarbetet gäller följande program:

  • Förskollärarprogrammet
  • Grundlärare programmet  F - 3

Tentamensmöjligheter

Lärcentrum Karlskoga vänder sig enbart till studerande från distanslärarprogrammen från Karlstads universitet. ​ Från och med 1 januari 2024 kommer vi inte att erbjuda någon tentamensmöjlighet utanför distanslärarprogrammen.

Kontaktuppgifter

Lärcentrum

E-post​: larcentrum@karlskoga.se

Postadress​:
Karlskoga kommun​/27.Vuxnas lärande
Gösta Berlings väg 20
691 83 Karlskoga

Besöksadress​:
Vuxnas lärande
Gösta Berlingsväg 20, 691 38, Karlskoga​
Administrationen finns i hus A. Sändningssalarna finns i hus E.

Hjälpte informationen på denna sida dig?