Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

8 januari 2020 - Stöd & omsorg

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Vårens program för träffpunkterna klara

Nu är vårens program för de öppna mötesplatserna för äldre medborgare i Karlskoga kommun klara.

Varje vecka ordnas sociala aktiviter på kommunens träffpunkter och vid flera tillfällen under våren gästas de av underhållare och föreläsare som alla ingår programmet för Kulturrundan.

Alla har vi behov av att känna gemenskap och tillhörighet för att må bra. Det här är bra tillfällen att knyta nya sociala kontakter, säger Liliana Cortes, samordnare för sociala aktiviteter i Karlskoga kommun.

Sång, musik, dans, sittgympa, promenader och bingo. Det är några av de aktiviteterna hålls varje vecka på Träffpunkterna som finns på väster (Nickkällan), öster (Bergmästaren), centrum (Solbringen) och söder (Söderkyrkan). Kulturrundan är en del av de sociala aktiviteterna och innebär att olika underhållare besöker träffpunkterna och bjuder på musik, sång och föreläsning. Deltagarna får även fika.

Samarbete med föreningar

Aktiviteterna och arrangemangen är gratis och alla kommunens äldre medborgare är välkomna till den eller de träffpunkter man själv tycker passar bäst. Programen genomförs i samarbete med flera lokala föreningar och organisationer.

Utöver de aktiviteter som hålls på träffpunkterna, så kan man ta en cykeltur på parcyklar eller delta i matlag. Matlag innebär att man träffas på i förväg överenskommen plats och äter lunch tillsammans. Vill man ta en cykeltur eller delta i matlag så kontaktar man kommunens samordnare för sociala aktiviteter, Liliana Cortes.

Mer information

Broschyr, Träffpunkterna våren 2020PDF

Program, Kulturrundan, våren 2020PDF

Liliana Cortes
Samordnare sociala aktiviteter
Telefon: 0586-621 34
E-post: liliana.cortes@karlskoga.se

Uppdaterad 2020-01-08