Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen

Kultur- och fritidsförvaltningen har ett nära samarbete med föreningar, organisationer, kulturarbetare och arbetar för att främja kultur och fritidsutbudet för alla Karlskogabor. Förvaltningen består av Kulturskolan, Strandbadet, Föreningsstöd, Bibliotek och allmänkultur samt förvaltningsstab.

  • Kulturskolan ansvarar för att driva pedagogisk verksamhet inom musik, bild, dans och teater, uppdragsverksamhet samt arrangerar en mängd föreställningar av olika slag.
  • Strandbadet är Karlskogas badhus och ansvarar för allmänhetens bad, skolans simundervisning och olika gruppaktiviteter. Här finns fyra bassänger, gym och ett café. Här erbjuds motionssim, vattengympa, djupvattenträning, Aqua Float, babysim och cirkelträning. Badhuset är en hemvist för föreningarna simning, simhopp, sportdykning, kanot och segelsällskapet.
  • Föreningsstöd ansvarar för drift och skötsel av idrotts- och friluftsanläggningar som Nobelanläggningarna, Lunnedet och driften av sporthallen, Stråhallen. Enheten sköter också kommunala badplatser, spår och leder. Enhetens uppdrag är även att boka och hyra ut idrotts- och evenemangslokaler, att betala ut föreningsbidrag samt samordna lovverksamhet. Uppgifter som åligger kommunen enligt lotterilagen.
  • Bibliotek och allmänkultur ansvarar för folkbiblioteksverksamhet, kommunens konstverksamhet, konsumentvägledning, budget- och skuldrådgivning samt energi- och klimatrådgivning.
    Karlskoga biblioteket bedriver läs- och språkfrämjande samt demokratifrämjande biblioteksverksamhet för alla åldrar utifrån bibliotekslagen. Konst i Karlskoga arrangerar konstutställningar och ansvarar för kommunens konstsamlingar. Rådgivarna erbjuder kostnadsfri och opartisk hjälp för dig som kommuninvånare med frågor inom respektive område. Enheten är hbtq-certifierad.

Förvaltningschef: Magnus Ahlberg

Kontaktuppgifter

E-post: kfn@karlskoga.se (kultur- och fritidsnämndens diarium)

Telefonnummer: 0586-610 00 (Servicecenter)

Besöksadress:
Centralplan 7 (endast förbokade besök)

Adress:
Karlskoga kommun
29. Kultur- och fritidsförvaltningen
691 83 Karlskoga

Hjälpte informationen på denna sida dig?