Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

16 januari 2020 - Bygga, bo & miljö

Kommunen satsar på miljövänligt byggande

Karlskoga kommun har nyligen påbörjat ett arbete där man mer aktivt än tidigare satsar på miljömässigt hållbara byggnationer.

Karlskoga kommun har ingått medlemskap i Sweden Green Building Council (SGBC). Medlemskapet innebär att Karlskoga kommun framöver kommer att ta sikte på att kommunens nybyggnationer ska certifieras inom området Miljöbyggnad.

Systemet kan användas både för nya och befintliga byggnader, vilket innebär att vi förutom att ställa dessa krav vid nybyggnation också kommer att utveckla våra befintliga fastigheter så att de i högre grad uppfyller kraven, säger Robert Brånn, fastighetschef på Karlskoga kommun.

Miljöcertifiering

För att en byggnad ska certifieras inom Miljöbyggnad mäts totalt sexton olika punkter, exempelvis inom energianvändning, ventilation och andel förnybar energi. Det finns sedan tre bedömningsnivåer; brons, silver och guld. Karlskoga kommun har bestämt sig för att ta sikte på nivå silver.

Att ta sikte på silver är en rimlig nivå till att börja med, men vi vill i framtiden såklart sikta ännu högre, avslutar Robert Brånn.

Om Sweden Green Building Council (SGBC)

Sweden Green Building Council är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Medlemmar är företag och organisationer som vill utveckla och påverka bebyggelsen så att den blir mer hållbar. Målet är att skapa bättre byggnader och platser som ger människor sunda miljöer att leva, arbeta och leka i.

Läs mer om certifiering inom Miljöbyggnad.länk till annan webbplats

Uppdaterad 2020-01-16