Till Karlskogas startsida

Som nyanländ flykting eller invandrare till Sverige är det viktigt att du så snabbt som möjligt ska få stöd i att lära dig svenska, komma igång med att arbeta och klara av din försörjning. På den här sidan kan du som är ny i Sverige läsa om vart du kan vända dig i olika situationer.

En guide till det svenska samhället

Hemsidan informationsverige.se är för dig som söker asyl, har fått uppehållstillstånd eller ensamkommande. Där finns information om Sverige och det svenska samhället.

Hjälp med att få jobb

För att söka jobb ska du vända dig till Arbetsförmedlingen. Läs mer hur du kan gå tillväga på Arbetsförmedlingens hemsida.

Studier i svenska för invandrare (sfi)

För att få grundläggande kunskaper i svenska språket ska du anmäla dig på svenskundervisning sif (svenska för invandrare).

Flytta till Sverige

Du som har flyttat till Sverige från ett annat land och som planerar att bo här i minst ett år ska i de flesta fall vara folkbokförd här. Läs mer vad som gäller på Skatteverkets hemsida.

Sjukvården i Sverige

På hemsidan 1177.se finns det information på flera språk om sjukdomar och om hur sjukvården i Sverige fungerar.

Om flyktingmottagning

På Migrationsverket hemsida kan du bland annat läsa om hur det fungerar när du vill besöka Sverige, söka om asyl eller uppehållstillstånd.

Hjälp med att få bostad

På karlskogahems hemsida kan du ställa dig i bostadskö och ansöka om en lägenhet.

Hitta en förening i föreningsregistret

I Karlskoga finns det många olika aktiviteter som arrangeras av föreningar. I föreningsregistret kan du söka information om föreningar och organisationer som är verksamma i Karlskoga.

Upptäck Karlskoga

I Karlskoga finns det något för alla. Här kan du ta del av va du kan göra i Karlskoga inom idrott, motion och friluftsliv.

Hjälpte informationen på denna sida dig?