Till Karlskogas startsida

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

Malin, grundskollärare 4-6, om att få möjlighet att växa i sin roll som lärare och att våga drömma stort i Karlskoga kommun.

Malin Boberg tog examen från sin lärarutbildning för snart tre år sedan och har sedan dess arbetat som grundskollärare i Karlskoga kommun. Hon beskriver tiden som otroligt utvecklande och att hon hela tiden haft stöd från både kollegor och ledning.

Att börja på ett nytt jobb är nog alltid både nervöst och spänningsfyllt. Att dessutom komma till en ny arbetsplats som nyexaminerad tror jag kryddar känslorna lite extra. Att gå från student, där jag visste vad som förväntades av mig, till att komma ut i arbetslivet kändes då som ett stort steg. Jag ska inte sticka under stolen med att jag var nervös.

Nervositeten och pirret i magen berättar Malin la sig snabbt och redan hennes första dag kände hon sig som en i gänget. Hon beskriver att hon från dag ett hade en mentor som hon kunde vända sig till för stöd och råd, att det var en del i en introduktionsperiod man får som ny lärare i Karlskoga kommun.

Till andra lärarstudenter och nyexaminerade lärare vill Malin skicka med att det är naturligt att känna sig nervös och spänd inför sin första lärartjänst.

Jag hade bra redskap med mig från studietiden vilket gjorde att jag kände mig väl förberedd när jag väl stod framför mina elever. Kombinationen med min utbildning som bas, tydligheten i vad som förväntades av mig i min roll som lärare och samarbetet med mina kollegor gjorde att det aldrig var några konstigheter. Jag kände mig trygg från start i min lärarroll.

Möjligheten till utveckling och stödet från ledning och kollegor är något Malin värderar högt på sin arbetsplats, något som hon menar sitter i väggarna i Karlskoga kommun.

Har vi som lärare önskemål om förändring eller utvecklingsmöjligheter blir vi lyssnade på. Jag känner hela tiden att den finns en vilja att komma framåt. Det kan handla om allt från förändringar i klassrummen till drömmar om vidareutbildning. Karlskoga kommun är en plats som ger mig möjlighet att våga drömma samtidigt som det finns ett stöd som ger mig möjlighet att även ta mig mot mina drömmar, i stort och smått.

Vill du bli kollega med Malin? Sök till lärare i Karlskoga kommun här: lediga lärarjobb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.