Till Karlskogas startsida

Denna artikel är äldre än 6 månader och är kanske inte längre aktuell.

”I Karlskoga får jag de redskap jag behöver för att vara mitt bästa jag i min roll som lärare.”

Man i svart tröja står med armarna i kors i skolans matsal

Att jobba för elevernas bästa har alltid varit min utgångspunkt i min lärarroll. Att mina kollegor har samma syn på sin undervisning är en av de stora delarna att jag trivs så bra i Karlskoga kommun berättar Ayad Nasser.

Ayad Nasser har arbetat som matte- och fysiklärare på Möckelngymnasiet i sex år. Han är bosatt i Örebro och pendlar dagligen till Karlskoga, något som till en början var tänkt som en provisorisk lösning från hans sida.

Jag är öppen med att jag inte hade tänkt att bli långvarig i Karlskoga. Mitt mål var att hitta en lärartjänst i min hemstad Örebro men nu har sex år gått och jag har inga planer på att byta. Alla positiva delar på min arbetsplats väger upp för tiden det tar att pendla.

Ayad berättar att det är flera aspekter som gör att han trivs så bra som lärare i Karlskoga kommun. Gruppdynamiken i lärarkåren, att alla strävar mot samma mål med eleverna i fokus, är en av dem. Han berättar också att ledningen är en stor del till hans höga trivsel.

Jag har aldrig tidigare varit på en arbetsplats som är så väl organiserad, det finns ett stöd från rektorer och skolledning som gör att jag känner mig trygg i min roll. Vi har god kommunikation och högt till tak. Har vi lärare något vi vill lyfta blir vi lyssnade på.

Relationen med kollegorna och ledningen gör att Ayad känner sig trygg i sin roll som lärare och att det bidrar till utveckling i hans sätt att undervisa.

Att jag får redskap att vara mitt bästa jag i min roll som lärare gör att det också förbättrar relationen till mina elever. Mina elever är högpresterande med höga mål och ambitioner och det gäller för mig att matcha det. Det handlar lika mycket om teamwork mellan mig och mina kollegor som mellan mig och mina elever. Att se eleverna utvecklas är den största drivkraften för mig som lärare. När jag får vara med i den utvecklingen då känner jag att jag är med och gör skillnad.

Till alla er lärare som funderat på att söka er till Karlskoga kommun har Ayad en sak att säga: Sök! Han berättar att i Karlskoga kommun får du en trygg arbetsplats, med stora möjligheter till utveckling och du blir snabbt en i gänget.

Vill du bli kollega med Ayad? Sök till lärare i Karlskoga kommun här: lediga lärarjobb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.