Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Feriepraktik

Karlskoga kommun erbjuder feriepraktikplatser i kommunens verksamheter eller i någon förening.

Feriepraktikplatser erbjuds dig som är folkbokförd i Karlskoga kommun och som går ut årskurs 9 i grundskolan. Du som går ut första året på gymnasiet och som tidigare inte haft feriepraktik kan också erbjudas plats.

Du som erbjuds en feriepraktikplats får gå bredvid erfaren personal och får handledning i de arbetsuppgifter som ska utföras. Utifrån intressen och förmåga får du prova på olika arbetsuppgifter.

Feriepraktik för ungdomar

Karlskoga kommun erbjuder 250 feriepraktikplatser. Feriepraktikplatserna är främst inom äldreomsorg, städverksamhet, parkskötsel och vaktmästeri. En del platser kan innebära mycket arbete utomhus. Feriepraktik gäller även för dig som vill arbeta med entreprenörskap och föreningars sommarverksamhet.

Arbetstiden är ungefär fyra timmar per dag och max 60 timmar under hela perioden.

Varje period är tre veckor:

  • Vecka 24 - 26
  • Vecka 27 - 29
  • Vecka 30 - 32

Lön och försäkring

Feriepraktikarbetare får en timlön på 70 kronor som betalas ut den 27 varje månad. Du behöver ha ett eget bankkonto som lönen sätts in på.

Under feriepraktikperioden är du försäkrad genom Karlskoga kommun både under tiden du arbetar samt till och från arbetet.

Ansök om feriepraktik

Ansökan för sommarens feriepraktik öppnar i mars 2021 och görs via webbplatsen Ferieplatsen.se, klicka på länken här nedan.

Har du frågor kontakta:
Marianne Kotiaho, arbetsmarknadssekreterare, Karlskoga kommun 
Telefon: 0586-619 75
E-post: marianne.kotiaho@karlskoga.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?