Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Sjölyckan

Sjölyckans förskola är placerad mellan sjön Möckeln och en närbelägen skog. På förskolan har vi 38 platser för barn i åldrarna 1-5 år. Vårt mål är att erbjuda en lugn och trygg miljö, där alla barn får vara sitt bästa jag. All personal är utbildad i vägledande samtal.

På Sjölyckan använder vi ofta våra Ipads eller som vi väljer att benämna dem i verksamheten, lärplattor. Idag är den digitala tekniken en självklar del av vardagen och så även här på Sjölyckan. Vår vision med detta är att främja barnens nyfikenhet och utforskarglädje. Det kan vara allt från att utforska skogen till att scanna in QR-koder med hjälp av lärplattan. Vi lyfter matematik i vardagen och är medforskare i naturvetenskap och teknik.

Miljötänk

Vi tänker på en hållbar utveckling och återanvänder därför mycket material som vi har i vår verksamhet till skapandematerial som finns lättillgängligt för barnen i verksamheten. Vi utforskar miljöer i närområdet genom utflykter och promenader. Vi arbetar även med källsortering kring matsituationen och barnen får lära sig hur de ska sortera matrester, hushållspapper och mjölkkartonger.

Skapande

Barnen erbjuds olika motoriska aktiviteter som sång, musik, dans, bild och drama. Skapande aktiviteter bedrivs med olika typer av material och tekniker som sand, vatten, färg, olika sorters papper, tyg, garn, pärlor och mycket annat. Skapandematerialet som vi använder oss av finns lättillgängligt i vår verksamhet så barnen kan nå och ta material själva.

Språkutveckling

Barnens språkutveckling stimuleras dagligen i vår verksamhet genom exempelvis rim och ramsor, sång, skrift och böcker. Vi uppmuntrar barnen till dialoger både mellan barn till barn men också mellan barn och vuxen.

Sjukanmälan eller annan frånvaro

När barnet är sjukt eller av annan anledning skall vara borta så ring eller sms:a helst före klockan 07.30. Detta för att vi ska kunna beställa matportioner och boka vikarier.

Meddela också när barnet kommer tillbaka efter frånvaro, helst före kl 07.30.

Introduktion i förskolan

Barn och vårdnadshavare erbjuds en god introduktion i förskolan. Under introduktionsperioden är vårdnadshavare aktiva deltagare och får möjlighet att lära känna förskolan och dess pedagoger på ett trygg och lugnt sätt. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnet ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt ska förskolan samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen.

Introduktionsperioden anpassas i samråd med personal och vårdnadshavare utifrån barnets behov vilket innebär att exempelvis längden kan variera. Efter introduktionsperioden genomförs ett uppföljningssamtal med möjlighet till dialog om barnets trivsel, utveckling och lärande.

Mer information om hur introduktionen genomförs erhålls av respektive förskola.

Anmälan till barnomsorg för den stängda dagen 6 mars

Här anmäler du ditt barn till barnomsorg för den stängda dagen 6 mars. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälan stänger söndag den 17 februari.

Kontaktuppgifter

E-post: sjolyckan@karlskoga.se

Telefonnummer: 0586-620 31

Mobilnummer: 070-416 20 32 (endast för sms vid frånvaroanmälan)

Besöksadress:
Nedre Trädgårdsgatan 15

Namn: Ann-Charlotte Jern

Titel: Rektor förskola

E-post: anncharlotte.jern@karlskoga.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?