Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Trollet

På Trollets förskola jobbar vi i arbetslag, vilket innebär att vi inte har traditionella avdelningar. Alla pedagoger finns tillgängliga för alla barn på förskolan och vi har ett gemensamt ansvar. Hos oss främjas barnens intressen genom olika uttrycksformer i en varierad vardag.

Det är viktigt för oss att barnen kan påverka sin vardag, vi är flexibla och tar tillvara på barnens intressen som vi arbetar vidare på. Vi vill också att barnen ska bli trygga på förskolan och utveckla sin självständighet och tillit till sin egen förmåga. Vi anser att barnen ska få kunskap om vikten av en hälsofrämjande livsstil genom exempelvis fysisk aktivitet, näringsrika måltider samt rätten till dagsvila.

Vi låter barnen uppleva sång, musik, sagor och berättelser samt andra uttrycksformer. Vi använder dator, Ipad och andra medier som verktyg för lärande. Ett rikt pedagogiskt innehåll i kombination med en positiv grundsyn gör att barnen får en trygg och inspirerande vistelse på vår förskola.

Tema Snick och snack

Vi använder oss av ett temainriktat arbetssätt. Vi arbetar med tema snick och snack. I temaarbetet lär vi oss om hur vännerna Snick och Snack i Kungaskogen lever tillsammans med sina vänner. Berättelserna leder in i naturens värld och lär oss om bland annat natur, djur, språk, matematik, hälsa, miljö, hållbar utveckling, och teknik. Vännerna ger oss också kunskap om hur man ska vara mot varandra.

Sjukanmälan eller annan frånvaro

Sjukanmälan eller annan frånvaro görs via telefon 0586-610 51 eller via SMS till 070-416 10 51. Det går bra att skicka ett SMS till mobilen alla tider på dygnet.

Vi vill gärna att ni ringer eller SMS-ar och meddelar när barnet kommer tillbaka till förskolan. Om vi inte hör något räknar vi med att barnet har fortsatt frånvaro.

Vi vill att ni hör av er innan klockan 07.00, så att matbeställningar och eventuell vikariebokning ska bli rätt.

Introduktion i förskolan

Barn och vårdnadshavare erbjuds en god introduktion i förskolan. Under introduktionsperioden är vårdnadshavare aktiva deltagare och får möjlighet att lära känna förskolan och dess pedagoger på ett trygg och lugnt sätt. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnet ska kunna utvecklas rikt och mångsidigt ska förskolan samarbeta på ett nära och förtroendefullt sätt med hemmen.

Introduktionsperioden anpassas i samråd med personal och vårdnadshavare utifrån barnets behov vilket innebär att exempelvis längden kan variera. Efter introduktionsperioden genomförs ett uppföljningssamtal med möjlighet till dialog om barnets trivsel, utveckling och lärande.

Mer information om hur introduktionen genomförs erhålls av respektive förskola.

Anmälan till barnomsorg för den stängda dagen 6 mars

Här anmäler du ditt barn till barnomsorg för den stängda dagen 6 mars. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anmälan stänger söndag den 17 februari.

Kontaktuppgifter

E-post: trollet@karlskoga.se

Telefonnummer: 0586-610 51

Besöksadress:
Drömstigen 4

Namn: Ann-Charlotte Jern

Titel: Rektor förskola

E-post: anncharlotte.jern@karlskoga.se

Hjälpte informationen på denna sida dig?