Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Bänk

Konsumentvägledning

Konsumentvägledaren ger dig som invånare i Karlskoga, Degerfors och Lekeberg kostnadsfri och opartisk vägledning inom det konsumenträttsliga området.

Konsumentvägledaren erbjuder även föreläsningar inom konsumenträtt och privatekonomi, vill du veta mer om detta ring eller mejla till konsumentrad@karlskoga.se

Om någon har tagit lån, köpt varor eller tecknat abonnemang i ditt namn utan att du vet om det har du blivit utsatt för id-stöld och bedrägeribrott. Du behöver då snabbt vidta en del åtgärder.

Id-stöld och bedrägeribrottlänk till annan webbplats

Har du fått ett mejl eller ett sms som du tycker ser konstigt ut? Var i så fall försiktig med att öppna det. Var också extra försiktig med att ladda ner okända filer som bifogats i mejl.

Bluffmejl och bluffsmslänk till annan webbplats

Om du tackar ja till ett erbjudande på telefon, ska du efter telefonsamtalet få skriftlig information om erbjudandet. Du kan då välja om du vill stå fast vid erbjudandet eller inte. Bekräftelsen kan skickas till dig via brev, mejl eller sms.

Tänk på att det är viktigt att läsa igenom alla villkor innan du godkänner avtalet. Ha inte för bråttom att godkänna ett avtal, godkänn inget avtal som du inte har läst igenom. Svara inte ja via sms eller mejl om du inte är helt säker på vad erbjudandet innebär.

Undvik att tacka ja till ett avtal via sms eller mejl. Ett avtal på sms räknas som ett skriftligt avtal. Tänk på att du har 14 dagar på dig att ångra avtalet och gör det i så fall skriftligt.

Krav på skriftlighetlänk till annan webbplats

När du handlar på internet, via telefon eller av en säljare som befinner sig utanför sin affärslokal har du 14 dagar på dig att ångra ditt köp.

Ångerrättlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdaterad 2020-01-23