Till Karlskogas startsida

Energi- och klimatrådgivning

Energi- och klimatrådgivning är en kostnadsfri och kommersiellt oberoende tjänst. Den kommunala energi- och klimatrådgivningen finansieras med bidrag från Energimyndigheten.

Energi- och klimatrådgivaren hjälper dig med tips för att bli mer energismart och med att få en överblick över de alternativ du har att välja mellan. Energirådgivningen ger dig tips på hur du kan minska din energianvändning, gå över till eller öka andelen förnybar energi, sänka dina energikostnader och samtidigt påverka miljön så lite som möjligt. Rådgivaren kan hjälpa dig att få en överblick över olika alternativ och känner till de lokala förhållandena där du bor.

Vem kan vända sig till energi- och klimatrådgivaren?

Privatpersoner, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare samt föreningar och organisationer är alla välkomna att få stöd och råd.

Att energieffektivisera ditt hus minskar inte bara energianvändningen och gör dig mindre känslig för höga elpriser. Det kan även ge ett skönare inomhusklimat, bättre luftkvalitet, minskat buller utifrån och det bidrar till att du och ditt hus klarar eventuella strömavbrott bättre. Samtidigt gör du en insats för miljön och klimatet, eftersom all energiproduktion påverkar miljön. Guiden presenterar vad du kan göra, i vilken ordning, samt var du kan få hjälp.

Husguiden - för dig som vill energieffektivisera ditt hus, energimyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spara energi hemma, råd för en medveten energianvändning

Energikontoren Sverige har tagit fram denna broschyr med konkreta tips hur du kan minska energianvändningen hemma.

Den går igenom rum för rum och visar vilka vanor och rutiner som kan minska energianvändningen i hemmet.

Spara energi hemma – broschyr med konkreta tips!, energirad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vägledning om solceller - Solelportalen

Funderar du på att skaffa solceller och vill du veta mer om hur stor anläggning som passar dig eller vilka stöd som finns att få? På Solelportalen får du hjälp och goda råd.

Solelportalen - en vägledning om solceller, energimyndigheten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elpriskollen är Sveriges enda oberoende jämförelsesajt för elavtal. De drivs av en statlig myndighet och tjänar inga pengar på ditt val. Välkommen att jämföra elpriser och elhandlare.

Elpriskollen, elpriskollen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Svenska Kyl & Värmepumpföreningen är branschorganisationen för alla aktörer inom kyl- och värmepumpbranschen och är branschföreningen för klimatet och framtiden.

Välkommen till Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, skvp.se Länk till annan webbplats.
Se över husets uppvärmningssystem, energimyndigheten.se Länk till annan webbplats.

Kontaktuppgifter

Energi- och klimatrådgivare

E-post: energiochklimat@karlskoga.se

Telefon: 0586-617 10
Telefontid: Helgfria vardagar 08.00-16.30

Hjälpte informationen på denna sida dig?