Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Borgerlig vigsel

En borgerlig vigsel är rättsligt bindande.

För att ingå äktenskap måste du ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Ansökan görs på en blankett som du kan ladda ner på Skatteverkets webbplats.

Efter godkännande får ni två intyg, hindersprövning och vigselintyg. Intygen gäller i fyra månader. De ska i god tid, senast en vecka före vigsel, lämnas eller skickas till kommunen.

Vigselförrättare

I Karlskoga kommun har vi fem vigselförrättare, där en av vigselförrättarna är finskspråkig. Du måste kontakta någon av dem om du vill boka tid för vigsel för att vi ska kunna hjälpa till att planera den.

Vigsel sker i vigselrummet på Hotell Alfred Nobel, Torget 1, Karlskoga, eller på annan plats om man kommit överens om det. Borgerlig vigsel är kostnadsfri.

Vittnen

Minst två vittnen ska närvara vid vigseln. Har brudparet egna vittnen ska namn och adress på dessa lämnas till vigselförrättaren samtidigt med intyget om hindersprövning. Saknar brudparet egna vittnen kan vigselförrättaren ordna det. Legitimation krävs av brudparet om de saknar egna vittnen. Vittnena ska ha fyllt 18 år

Kom ihåg att:

  1. Ansöka om hindersprövning hos Skatteverket.
  2. Skicka in intygen till kommunen i god tid.
  3. Kontakta en av kommunens vigselförrättare för att boka vigsel.
  4. Två vittnen skall närvara vid vigseln, egna eller så hjälper vigselförrättaren till med detta.

Kontaktuppgifter

Skicka intygen till:

Vigselförrättaren
1. KS ledningskontor
Karlskoga kommun
691 83 Karlskoga

Hjälpte informationen på denna sida dig?