Logotyp för Karlskoga kommun
Röd och grön bakgrund med en sol

Karlskogafesten 2024 – 28 juni

Välkommen till årets största fest i Karlskoga! Den 28 juni ses vi på Badhusplan vid Näset för att fira sommaren tillsammans med Norlie & KKV och Theo.

18.00 Theo går på scenen

21.00 Norlie & KKV går på scenen

Karlskogafesten startar under eftermiddagen den 28 juni och fortsätter ända in på småtimmarna. Evenemanget är ett gratisevenemang och är öppet för alla.

På området kommer det att finnas tält med mat,- godis- och dryckesförsäljning. Under kvällen kommer publikvärdar, sjukvårdspersonal, polis och väktare att finnas på plats för att säkerställa en trygg och gemytlig atmosfär. På området kommer det att finnas toaletter samt rullstolsWC som är tillgängliga under evenemanget. En upphöjd tillgänglighetsramp kommer att finnas för dig med rullstol. Tillgänglighetsrampen finns placerad vid minigolfbanan, ingen föranmälan krävs.

Föhållningstider

  • Blås grönt finns på plats under hela kvällen, ingen föranmälan krävs
  • Försäljning av mat och dryck på området under hela evenemanget
  • Träna med Nordic Wellness 13.00-14.00 vid scenen
  • Theo går på scenen 18.00
  • Norlie & KKV går på scenen 21.00

Efter Theos spelning kommer en signering att ske. Vi vill också påminna om VÄSKFÖRBUD, så lämna väskan hemma.

Den 1 november 2023 fattade myndigheterna i Sverige beslut om väskförbud när det gäller större evenemang med hänvisning till det rådande säkerhetsläget och den höjda terrornivån i landet. På Karlskogafesten 2024 råder det därför väskförbud vilket innebär att inga väskor får tas med in på området. Undantaget är personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på evenemanget och personer med barn som har behov av skötväska.

Karlskogafesten ska vara ett tryggt evenemang och väskförbudet är en bidragande del i det.

Så här tar du dig till konserten

Precis som förra året är Karlskogafesten även i år på Badhusplan, intill Strandbadet. Vi rekommenderar att i största mån ställa bilen hemma och ta sig till festen på annat sätt. Det kommer att vara mycket folk på plats och det finns få parkeringar intill området. Cykelparkering finns i anslutning till serveringsområdet.

I Karlskogakartan kan du se var du kan parkera din bil.

Länkar

Parkeringar i Karlskoga, Karlskogakartan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information till krögare som vill delta

Karlskoga kommun har avsatt ett större serveringsområde där det finns möjlighet för servering av mat och dryck. Ytan är avsedd för en krögare där det finns möjlighet att ha öppet från fredag 28 juni till söndag 30 juni.

Den krögare som blir tilldelade området kommer själv ansvara för att ansöka om tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten för det aktuella området.

Krögaren ansvarar själv för etablering och avetablering på serveringsområdet och det åligger krögaren att uppfylla ställda krav från tillståndsmyndigheten som tillexempel avgränsningar av serveringsyta och ordningsvakter.

Vad tillhandahåller kommunen?

Förutom markyta så tillhandahåller kommunen anslutningspunkt för el, toalett för personal som arbetar med livsmedel, samt ett antal toaletter för besökare.

Kostnad

Utöver kostnad för serveringstillstånd tillkommer kostnad för el samt toaletter.

  • Elkostnad består av en fast avgift på 1 200 kronor inklusive förbrukning.
  • Krögarens totala kostnad för toaletter är 300 kronor.

Anmälan

Anmälan att delta ska vara kommunen tillhanda senast 2024-03-17. Anmälan ska innehålla: företagsnamn, organisationsnummer, beskrivning av utbud samt priser. Om det inkommer fler anmälningar så kommer kommunen tilldela plats till krögare baserat på lottning.

Utöver det ska det finnas en kostnadskalkyl som inkluderar alla företagets etableringskostnader samt information om hur ni planerar att genomföra er servering.

Du anmäler dig via formuläret nedan.

Anmälan för krögare

Ansökan

Ansökan om tillstånd att servera alkohol ska vara tillståndsmyndigheten tillhanda senast 2023-05-02, detta kan endast göras efter tilldelning av serveringsytan.

Övrigt

Under artistframträdanden får ingen musik spelas på serveringsområdet.

Information till näringsidkare som vill delta

Karlskoga kommun bjuder in dig som näringsidkare att delta i årets Karlskogafesten.

Nu kan du som näringsidkare vara en del av Karlskogafesten på badhusplan inför, under och efter artistframträdandena på scenen. Allt du behöver göra är att anmäla ditt deltagande och beskriva vad du vill göra under dagen, så kommer du tilldelas en plats på området när din anmälan är behandlad. Begränsat antal platser.

Vad tillhandahåller kommunen?

Förutom markyta så tillhandahåller kommunen anslutningspunkt för el och toalett för personal som arbetar med livsmedel.

Kostnad

Kommunen tar i aktuella fall ut en kostnad för el samt toaletter.

  • Elkostnad består av en fast avgift på 1 200 kronor inklusive förbrukning.
  • Kostnad för toaletter för livsmedelsföretagare är 150 kronor.

Anmälan

Intresseanmälan om att delta ska vara kommunen tillhanda senast 2024-06-01. Om du behöver tillgång till el så måste det framgå i anmälan så kommunen kan förbereda för detta i god tid.

Livsmedelsföretagare

Om du är livsmedelsföretagare så kan du senare behöva skicka in en kopia på registreringen och du ska också ha med din registrering så den kan uppvisas på plats under evenemanget.

Övrigt

Kommunen förbehåller sig rätten att neka deltagande om det kan anses stötande eller på annat sätt opassande.

Blås grönt

Blås grönt är ett drogförebyggande arbete som syftar till att belöna ungdomar (13-17 år) som avstår alkohol.

Blås Grönt kommer att finnas på plats, ingen föranmälan krävs utan det finns möjlighet på plats att komma och blåsa. Utlottning av ett presentkort hos Marknadsplats kommer lottas ut bland de ungdomar som blåser grönt. Läs mer om Blås grönt här. Länk till annan webbplats.

Norlie & KKV

Norlie & KKV har sedan debuten 2011 har gett oss några de största hitsen i modern tid; “Tröjan du hatar”, “Ingen annan rör mig som du” och “Din Idiot”. De har i dagsläget haft 6 stycken topp 10 placeringar, 20 top 50 placeringar på Spotifylistan i Sverige och deras musik har streamats över en halv miljard gånger.

Theo

Med över 2,5 miljoner följare på sociala medier är Theo Sveriges unga stjärnskott. Genom melodifestivalen har Theo blivit ett välkänt namn hemma hos hela svenska folket. Med låtarna "Som du vill" och "Mer av dig" är han en av de yngsta som tävlat i mellofinalen två gånger.

Här är konserten

Badhusplan ligger precis intill Strandbadet i Karlskoga, vackert beläget vid sjön Möckeln. Se karta här.

Karlskogafesten

För sextonde gången säger vi varmt välkommen till Karlskogafesten! Festen där Karlskoga kommun bjuder in till en minnesvärd kväll för alla åldrar, helt gratis. Genom åren har stora artister som till exempel Miriam Bryant, Benjamin Ingrosso och Loreen spelat på den stora scenen.