Hoppa till innehåll Hoppa till meny Hoppa till meny
Karlskoga kommun

Besök oss
Katrinedalsgatan 4
Karlskoga

Våra öppettider (ordinarie):
Måndag - fredag 07.30 - 17.00

Tills vidare: 07.30-16.00

Servicecenter - din väg in i kommunen
0586-610 00
0586-622 00 - automatisk växel, säg namnet på den du söker så kopplas du automatiskt.
info@karlskoga.se

Fler kontaktuppgifter

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna i Karlskoga är mötesplatser för ungdomar. I Karlskoga finns två kommunala fritidsgårdar, Stacken och Skranta. Där kan man umgås med kompisar och delta i olika aktiviteter.

Alla är välkomna som går i årskurs 7 - 17 år.

Ungdomarna kan själva vara med och påverka vår verksamhet.

Verksamheten styrs till stor del utifrån ungdomarnas önskemål och den främsta uppgiften är att tillvarata och främja besökarnas kreativitet, behov och personliga intressen. Här bjuds alla att vara med och skapa verksamheten, utveckla sin sociala kompetens, prova på och få kunskap och erfarenhet av olika aktiviteter, resor, dans, musik, idrott, friluftsliv, matlagning mm.

Dessutom erbjuds olika gruppverksamheter som t ex tjej-, kill-, café-, fiske-, äventyrs- och idrottsgrupper efter önskemål och behov.

Fritidsgårdarna arrangerar även resor tillsammans med ungdomarna. Resorna har olika teman som t ex shopping, hockey, fotboll, teater, skidor och styrs helt efter ungdomarnas önskemål.

På fritidsgårdarna arbetar utbildade och kompetenta fritidsledare som arbetar för att ungdomarna själva ska påverka, medverka i och ta ansvar för olika aktiviteter. Delaktiga ungdomar ger ett mer värdefullt liv.

Fritidsledarna lägger stor vikt vid att bekräfta och skapa relationer med ungdomarna och tillsammans med dem skapa en välkomnande och trygg miljö.

All verksamhet är frivillig och det är kostnadsfritt medlemskap.

Sommarverksamheten bedrivs de fyra första veckorna på sommarlovet vid Knapped Lägergård, som är belägen vid Lunedet. Alla ungdomar som slutat sexan till nian är välkomna dit.

All vår verksamhet är självklart drog- och tobaksfri!

Uppdaterad 2020-10-08