Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Kultur- och föreningsförvaltningen

Kultur- och föreningsförvaltningen har man ett nära samarbete med föreningar, organisationer och kulturarbetare inom dessa områden

Inom förvaltningen finns fem enheter, kulturskola, Strandbadet, föreningsstöd, bibliotek och allmänkultur och allmänkultur:

  • Kulturskolan ansvar för att driva och utveckla Kulturskolan med pedagogisk verksamhet i musik, bild, dans och teater, uppdragsverksamhet, barnkultur i skolan samt arrangerar en mängd föreställningar av olika slag.
  • Bibliotek och allmänkultur ansvarar för folkbiblioteksverksamhet, rådgivningen som består av konsumentvägledning, budget- och skuldrådgivning samt energi- och klimatrådgivning, kommunens konsthall.
  • Föreningsstöd omfattar drift och skötsel av idrotts- och friluftsanläggningar så som Nobelanläggningarna och Lunnedet samt driften av Stråhallen. Enheten förvaltar även Karlskoga kommuns badstränder, spår- och leder och utegym. Enhetens uppdrag är även att boka och hyra ut idrotts- och evenemangslokaler, att betala ut föreningsbidrag samt samordna lovverksamhet.
  • Strandbadet är Karlskogas badhus med totalt fyra bassänger. Här erbjuds allmänhetens bad, motionssim, vattengympa, djupvattenträning, Aqua Float, yoga och träning på gym. Här undervisas även skolelever i simskola och de mindre besökarna erbjuds babysim.

Förvaltningschef: Maria Motin, tillförordnad

Kontaktuppgifter

E-post: kfn@karlskoga.se (kultur- och föreningsnämndens diarium)

Telefonnummer: 0586-610 00 (Servicecenter)

Besöksadress:
Centralplan 7 (endast förbokade besök)

Adress:
Karlskoga kommun
29. Kultur- och föreningsförvaltningen
691 83 Karlskoga

Hjälpte informationen på denna sida dig?