Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Karlskoga busstation

Illustration på renoveringen av Karlskoga busstation

Karlskoga busstation ska vara en trygg, levande och välkomnande plats att vara på. Därför får den nu en ordentlig uppfräschning både invändigt och utvändigt – dessutom med nya lokaler för kiosk, butik och café.

Målet är att fräscha upp och öppna upp busstationen så att den blir mer inbjudande för både resenärer och invånare. Busstationen ska byggas om invändigt för att lokalerna ska kunna utnyttjas mer optimalt, och utvändigt kommer byggnaden också att få ett riktigt lyft.

Liv och rörelse skapar trygghet

Genom satsningen på en ljusare, fräschare och framför allt mer levande busstation med lokaler för kiosk, butik och café ökar tryggheten kring platsen. Något som varit ett återkommande önskemål från Karlskogas invånare.

Status och tidsplan

Vi går nu in i slutfasen och håller på att färdigställa inför kommande besiktning. Vi har hittills ändrat planlösning för att anpassa lokalen efter de nya butikerna, lagt in golvvärme i vänthallen och gångstråken, satt nya ytskikt i hela bygganden, ny ventilation, ridåvärmare över ingångarna, nya toaletter för allmänheten både inne och ute, kopplat in fjärrvärme, dragit ny el i hela bygganden, skapat nya öppna fönsterpartier med specialglas för att minska skadegörelsen och satt upp akustikpanel för att få en mer ombonad känsla, säger kommunens projektledare Malin Berglind.

Renoveringen väntas vara klar i mars 2023.

Lediga lokaler

Är du intresserad av att driva café eller butik i den nyrenoverade busstationen? Nu söker vi två verksamheter som vill vara med och göra platsen mer levande och välkomnande.

Läs mer om det här

Hjälpte informationen på denna sida dig?