Stäng
Logga för Karlskoga kommun

Kvinnohuset - byggs ut och renoveras

Kvinnohusets lokaler anpassas och byggs ut så att Kvinnoföreningen mot våld i Karlskoga och Degerfors kanutveckla sitt arbete och stötta fler kvinnor och barn i utsatta situationer.

Karlskoga kommun påbörjar nu renovering och utbyggnad av lokalerna på Baggängsvägen i Karlskoga för att erbjuda bättre, större och mer anpassade lokaler för Kvinnoföreningen att utveckla sitt arbete i. Kvinnoföreningen mot våld i Karlskoga och Degerfors är en ideell förening som driver Kvinnohuset i Karlskoga. Här hjälper de kvinnor som är i behov av skydd, hjälp och stöd dygnet runt.

De befintliga lokalerna ska renoveras för att anpassas till verksamhetens behov, men de ska också byggas ut för att kunna erbjuda fler boendeplatser till kvinnor och barn i utsatta situationer. När allt står klart kommer det finnas totalt tolv boendeplatser istället för dagens sex och det kommer även vara möjligt att ta med sig sitt husdjur, vilket inte har gått tidigare. Vi ska också bygga en insynsskyddad utegård där de boende kan vistas utan att synas från gatan utanför.

Tidsplan

Arbetet på börjades i mars 2021 och beräknas vara klart i början på 2022.

Hjälpte informationen på denna sida dig?