Stäng
Logotyp för Karlskoga kommun

Storängstrand - nytt bostadsområde

Illustration över ett tänkt Storängstrand.

Så här skulle Storängstrand kunna se ut när byggnationerna är klara.

I det fantastiskt vackra området Storängen – där Möckelns strand möter böljande ängar – ska 150 nya bostäder byggas. Storängstrand kommer att bestå av villor, radhus och flerfamiljshus med naturen utanför husknuten.

Sammanlagt ska 150 nya bostäder byggas uppdelat i tre etapper, där den första etappen omfattar ett 60-tal bostäder. Området är ute på upphandling gällande markåtgärder och Lantmäterienheten är i full gång med lantmäteriförrättningen.

Köpa tomt

För att få möjligheten att köpa en tomt i Storängstrand behöver du anmäla dig till kommunens tomtkö. Den 23 december 2021 skickar vi därefter ut en intresseanmälan till alla i tomtkön, där vi tar reda på vilka som är intresserade av att köpa en tomt i Storängstrand. Till de som anmält intresse kommer vi sedan att erbjuda de 35 villatomterna enligt tomtköns placeringsordning.

Förhoppningen är att området ska vara byggklart för bostäder den 1 oktober 2022. Med andra ord är avsikten att kommunen erbjuder tomterna även fast de inte är byggklara.

Besök området

Intresset har varit stort, vilket har gjort att många besöker byggarbetsplatsen för att titta på de nya tomterna. Besöken har tyvärr påverkat arbetssituationen för byggarbetarna vilket ger förseningar i arbetet samt ökar risken för olyckor. Området är i första hand en byggarbetsplats där det för tillfället pågår full aktivitet både under dagtid, kvällstid och på helger.

För att förhindra olyckor ber vi er därför förboka besöken med projektledaren Daniel Berg på daniel.berg@karlskoga.se eller 0586-61272.

Tidsplan

Försäljningen är beräknad att starta under första kvartalet 2022.

GPS-koordinater

59.295222, 14.504583

Hjälpte informationen på denna sida dig?